Sunday, October 28

The ITC Grand Chola Experience

        Here i get a chance to share the experience on my visit to the resplendent,gigantic,ravishing,overblown monument of luxury which is situated in Chennai,the region's cultural capital.It is THE ITC GRAND CHOLA on my first INDIBLOGGER MEET.!!





Drives us to the sangam age

         I was completely impressed with this hotel from the moment we arrived at the fantastic grand entrance.The ITC GRAND embodies the essence of the SouthIndia's most glorious empire,the Cholas.The unequalled artistry expressed during the period in their temples,art and architecture is reflected  in this awe-inspiring hotel. Its a Marble island with lot of intricate detailing.The staff were dressed immaculately, smiling and helping where they could. We walked into a very serene, beautifully scented marble hall and you could feel the luxury already exuding from every direction.For someone like me who loves history it was like going back to the Chola era and entering their grand palace.


Thursday, October 25

Incredible artwork from wood

This was a chain mail that i got recently and was amazed to see the art work. Since i did not know who Mr
Sergei Bobkov was, i looked up the wiki page and also his facebook page and got to know about him.Here i m sharing about this Unknown personality.

"54-year-old Sergei Bobkov has patented a unique technique of creating amazing sculptures out of Siberian cedar wood-chips.
This resident of Kozhany, Russia, has developed his very own technique, that prevents wood-chips from falling apart, in time. After creating about 100-150 chips, from 2-3 inch long cedar stick, he puts them in water for several days. Then, making use of his surgical precision, he carves the chips into any shape he needs.
Sergey has been doing this for some time now, but he has only created 11 wood-chip sculptures. That’s because just one of these incredible artworks takes around six months t complete, at a work rate of 10 to 12 hours a day, with no days off. Sergei Bobkov focuses on wildlife creatures, and he studies their anatomy for months, before starting work on a sculpture.
Even though he was offered $17,000 for his wood-chip eagle.Sergei’s Bobkov declined, saying his rt is not for sale."





Monday, October 15

Monday, October 1

BRAIN WIZZ!!


Sharing with you all the questions that were asked in a quiz competition that was conducted in my company.

1. Love, Corruption, Ambition" is a contemporary novel by which author?

Answer: Chetan Bhagat

2. Raipur is the capital of India's youngest state, formed in 2000. Name the state

Answer: Chhattisgarh

3. This young batsman hails from Pithoragarh district, Uttarakhand. He plays for Delhi daredevils in the annual IPL cricket event in India. Recently he made news for an unbeaten century against Australia in the U-19 world cup 2012 win. Whom are we talking about?

Answer: Unmukt Chand

4. Which Bollywood character was initially called “Farooque Khujli” and later “Fuse”? The team finally settled for ________

Answer: Circuit from Munnabhai series of films played by Arshad Warsi on screen

5. In 2012, X became the first non-American recipient of the National Humanities Medal. X rose to fame in 1998 as the first Asian to win noble prize in Economics for his research on Welfare Economics and Social choice theory. Who is this X?

Amartya Sen

6. X was a literary work with a collection of song offerings that was first privately published in 1912 by The India Society in London and dedicated to William Rothenstein. X contained an introduction by a renowned poet W.B. Yeats that was later published by Macmillan in 1913. Identify X

Answer: Gitanjali by Rabindranath Tagore, which literally means a”Song Offering”

7. Coming next summer, actor Russell Crowe would be portraying the role of Jor-El that was played earlier by Marlon Brando in 1978, while actress Amy Adams would be playing the role of Lois Lane as the protagonist’s love interest. Who is the protagonist in the movie hitting the screens next summer?

Answer: Superman a.k.a Kal-El, Jor-El is his Kryptonian dad

8. Angela Merkel, German Chancellor has been consistently topping the Forbes list of 100 powerful women since 2006 except for 2010, so has been X who is often present in the top ten and currently ranked 6th in the same list for the year 2012. Identify X

Answer: Sonia Gandhi, Current President of the Indian National Congress

9. Which famed structure, inaugurated on January 4th 2010, was into negative publicity in May 2011 after Athiraman Kannan, a 38 year old worker from Tamil Nadu, committed suicide by jumping from its 148th floor raising doubts over its feasibility and environment concerns?

Answer: Burj Khalifa in Dubai, also the tallest man-made structure in the world

10. Which renowned Indian company has been named after Hanuman, the Hindu god from Ramayana?

Answer: Maruti, the indigenous automobile company